Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Petak, 30. 05. 2014. | Komentara: 0

Postojeći izborni sistem ne odražava realan odnos snaga

NOVI SAD – Govoreći o inicijativi Lige socijaldemokrata Vojvodine o promeni izbornog sistema za Skupštinu Vojvodine, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Danas navodi primer SNS-a, koja je 2012. dobila „samo 24 poslanika, duplo manje od Demokratske stranke, iako je osvojila 18 odsto, samo četiri procenta manje od DS“.

Izjave | Četvrtak, 29. 05. 2014. | Komentara: 0

Istraživanja javnog mnjenja nepouzdana

NOVI SAD – Komentarišući nedavno istraživanje agencije Ninamedija, po kojem bi u Novom Sadu Srpska napredna stranka dobila 49,1 odsto glasova, dok bi Liga socijaldemokrata Vojvodine mogla da računa na 7,1 odsto, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je ukazao za list Informer da Liga često ne stoji dobro u istraživanjima.
Izjave | Četvrtak, 29. 05. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Naša argumentacija svima prihvatljiva

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe Lige socijademokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški, obrazlažući inicijativu LSV za promenom izbornog sistema u Vojvodini, za Politiku je danas izjavio da će do kraja nedelje i zvanično razgovarati sa svim poslaničkim grupama, nakon čega će podneti predlog parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook