Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV neće podržati deklaraciju bez suštine

BEOGRAD – Ukoliko iz Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine bude izbačena rečenica koja je njena suština, a koja govori o tome da su građani Vojvodine svojom voljom u Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za taj dokument, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

NOVI SAD - Više je nego očigledno da pitanje položaja Vojvodine i njene autonomije izaziva velike političke emocije i da postoje velike nesuglasice oko toga kako Vojvodina treba da izgleda u okviru Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

DS deklaracijom napravio faul, a LSV nije ni konsultovao

NOVI SAD - Ne vidim razloga da bude vanrednih izbora u AP Vojvodini, iz prostog razloga što su građanke i građani Vojvodine na majskim izborima vrlo jasno rekli koji su njihovi ciljevi i koga oni vide kao nekog ko treba da vodi AP Vojvodinu - izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook