Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

NOVI SAD – Ocenjujući odnose između pokrajinske i republičke administracije u godini pred nama u kojoj bi, između ostalog, trebalo da konačno zakonski bude definisano pitanje prihoda AP Vojvodine, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za Dnevnik ističe da prvi koraci republičke vlade ne obećavaju saradnju u rešavanju problema s funkcionisanjem autonomije.
Izjave | Četvrtak, 03. 01. 2013. | Komentara: 0

Jerkov: Ova vlada neće obezbediti građanima ono što žele

NOVI SAD - Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za Tanjug da se nada da će građani u 2013. godini živeti bolje, da će njihov životni standard biti viši, da neće doći do najavljenih poskupljenja, što, kako smatra, Vlada Srbije neće moći da im obezbedi.
Izjave | Subota, 29. 12. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: Najznačajniji događaj u 2012. je gašenje RBV

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je u izjavi za emisiju „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine da je za njega najznačajniji politički događaj u 2012. bilo gašenje Razvojne banke Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook