Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

LSV će pravdu o budžetu terati do kraja

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov izjavila je za Novosti da je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine neprihvatljivo da se pitanja koja su od značaja za celu pokrajinu rešavaju na internim sastancima vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i srpskog predsednika Tomislava Nikolića.
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče novinarima u parlamentu da sporazum, koji je premijer Ivica Dačić postigao u Briselu, nije postignut na osnovu platforme koju je usvojila Narodna skupština.
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Zločinci i žrtve nemaju naciju i veru

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine, povodom zahteva opozicije da se usvoji deklaracija o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda na prostoru bivše Jugoslavije, da ni zločinci ni žrtve nemaju ni naciju ni veru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook