Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 28. 05. 2012. | Komentara: 0

Naknadno o personalinim rešenjima

NOVI SAD - Današnje Večernje novosti pišu o formiranju buduće Vlade AP Vojvodine i u tom kontekstu navode da Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je osvojila ukupno 10 mandata u pokrajinskom parlamentu, za sada ne otkriva pregovaračke karte.
Izjave | Subota, 26. 05. 2012. | Komentara: 0

Nikolić bez uticaja na funkcionisanje APV

NOVI SAD – Komentarišući promenu na čelu države i da li će ona uticati na rad Skupštine i Vlade AP Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević podsetila je u emisiji „Politbiro“ na RTV Vojvodine da je Tomislav Nikolić neko ko ima radikalsku predistoriju, neko ko se zalagao za ukidanje autonomije Vojvodine i neko ko je koristio svaku priliku da kritikuje Vojvodinu.
Izjave | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Srbija ponovo postala zemlja rizika

BEOGRAD – Na političkoj sceni Srbije na delu je svojevrsni politički svingeraj u kome se svako sa svakim dogovara kao da ne postoje ubeđenja i odgovornost, ocenio je lider Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu Tanjugu i poručio da se mora prekinuti sa "burazerskom politikom beogradske čaršije" koja je dovela do ukupne degradacije političkog sistema, vere u insitucije i nepoverenja građana u političke elite.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook