Hoće li biti volje za lustraciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Hoće li biti volje za lustraciju?

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodina zatražiće da se na dnevni red Skupštine Srbije po hitnom postupku uvrsti i izmena Zakona o lustraciji, kako bi se važenje ovog propisa, koji je usvojen 2003. godine, produžilo sa 10 na 20 godina ili na neodređeno vreme, rekao je za Danas Bojan Kostreš, šef poslaničke grupe LSV, dodajući da će to učiniti u naredne dve sedmice.

LSV

Prema njegovim rečima, nijedno društvo ne može da ide dalje ukoliko se događaji iz prošlosti ne rasvetle i ukoliko ljudima koji su svojim političkim delovanjem ugrozili državu ne bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija.
– Ne znamo kakvu ćemo podršku imati ovog puta. S obzirom na iskustvo nismo sigurni da ćemo imati potrebnu većinu za usvajanje zakona – naglašava Kostreš. List Danas podseća da su pre dve godine, kada je LSV zahtevala izmenu Zakona o lustraciji, podršku pružile samo Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liberalno-demokratska partija, što je bilo nedovoljno za usvajanje predloga. Dodaje se i da će predstavnici Demokratske stranke narednih dana razmatrati mogućnosti vezane za ovaj zakon, a da predstavnici najveće stranke na vlasti, Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije o ovom zakonu ni ne razmišljaju.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko ne sme da nas prebrojava

BEOGRAD – Vlast u Srbiji morala bi Ministarstvu inostranih poslova Mađarske da uputi makar protestnu notu zbog toga što je državni sekretar Mađarske Žolt Nemet krstario ovih dana Vojvodinom u vreme izbora, kao podrška Savezu vojvođanskih Mađara – istakla je za Novosti portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 1

Građani ne smeju da zaborave G17 plus

BEOGRAD – Sukob Lige socijaldemokrata Vojvodine i Ujedinjenih regiona Srbije nije nastao zbog optužbe Slobodana Maraša na račun lidera LSV Nenada Čanka, niti je posledica borbe za biračko telo, već u odnosu prema Vojvodini i u tome da u poslednjih 12 godina nije bilo veće afere u kojoj nije učestvovala G17, koja je sada promenila ime u URS i očekuje da joj sve bude zaboravljeno, ocenila je juče Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook