I u 2015. nebriga republičkih vlasti prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2016. | Komentara: 0

I u 2015. nebriga republičkih vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je 2015. godina ponovo pokazala nebrigu republičkih vlasti prema Pokrajini.

 
– Godina za nama je pokazala apsolutnu devastaciju i Vojvodine i lokalnih samouprava od centralnih vlasti, koja se ogleda i u smanjenju budžeta Vojvodine i budžeta lokalnih samouprava po Vojvodini. Odnos prema poljoprivrednicima sve nas u Vojvodini mora da zabrine i da zaboli jer se ogledao u drastičnom smanjenju subvencija poljoprivredi, a kulminirao je donošenjem Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je apsolutno pokazao potpuno nerazumevanje za zahteve i za buduću egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, pre svega iz APV. Posledice tog zakona ćemo snositi u budućnosti. Mislim da je to najdrastičnije što se tiče odnosa prema Vojvodini u ovoj godini – kazala je ona za Dnevnik, ocenjujući prošlu godinu.
 
Sedlarević navodi da je iza nas godina u kojoj je preko Vojvodine prošao ogroman broj izbeglica koje je muka naterala da dođu na ove prostore i da su ih dočekale zatvorene granice naših suseda iz EU.
 
– Mi smo se u toj situaciji pokazali veoma dobro i mislim da nas u budućnosti čeka period prilagođavanja budućim okolnostima i daljem prilivu i protoku izbeglica preko naše teritorije, ali i njihovom eventualnom zadržavanju na ovim prostorima – ocenjuje Maja Sedlarević.
 
(BILSV, 09.01.2016)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook