I Vojvodina da bude u pregovaračkom timu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da bude u pregovaračkom timu

BEOGRAD – Zamenica šefa poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za list Danas da bi pokrajinske institucije morale biti uključene u proces pristupnih pregovora sa EU.

LSV

– S obzirom na veliku aktivnost pokrajinske administracije i skupštinskog Odbora za evropsku i međuregionalnu saradnju, naša uloga u pregovorima morala bi da bude značajna. Pokrajinska administracija ima mnogo iskustva u saradnji i radu sa institucijama EU i postigla  je veliki napredak u svim aspektima evropske integracije – navodi Sedlarević.

Kao najbolji način ona predlaze da predstavnici skupštinskih tela koja se bave evropskim integracijama i međuregionalnom saradnjom budu deo pregovaračkih grupa. Prema njenim rečima, „nažalost“ niko iz Republike jos nije kontaktirao AP Vojvodinu ovim povodom.

(BILSV, 13. 07. 2013)



Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

Hapšenje Bajatovićevih saradnika je verovatni početak obračuna sa proruskim kadrovima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton u izjavi za list Nova ističe da je hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

U LSV je puno ljudi sa energijom i dobrim idejama

LSV je demokratska politička partija i Nenad Čanak je veliki demokrata. Bez Nenada Čanka politička scena Srbije ne bi bila ni to malo moderna, ni to malo ne bi ličila na zemlje zapadne demokratije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook