Incident sa SPS-om mnogo više od političke strasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Incident sa SPS-om mnogo više od političke strasti

NOVI SAD – Komentarišući incident u kom je privatno obezbeđenje iz Socijalističke partije Srbije onemogućilo Ligu socijaldemokrata Vojvodine u predaji liste za pokrajinske izbore, članica Predsedništva LSV i pokrajinska poslanica mr Maja Sedlarević kaže da je to bilo mnogo više od političke strasti kako predstavlja SPS.

 
- Oni su bili privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije i na naše molbe i na našu želju da uđemo u zgradu, na šta imamo pravo, oni su rekli da nema nikakvih problema, da će nas pustiti da uđemo kada Socijalistička partija Srbije preda svoj izbornu listu – istakla je ona u izjavi za portal Istinomer.rs.
 
- Mi smo se dogovorili da predamo svoju izbornu listu ne zbog toga što nam je važan broj na izbornom listiću, nego zbog toga što je to kraj jednog ogromnog i veoma teškog i napornog posla u kome mnogo aktivista radi skoro 48 sati. I, prosto smo procenili da je mnogo bolje da predamo tad listu i da onda svi možemo da se odmorimo i završimo jedan veliki posao, nego da sačekamo da to bude kasnije. I to je bio jedini razlog što smo mi bili ovde u tri sata noću – navela je Sedlarević. 
 
Ona je istakla i da očekuje dinamičnu izbornu kampanju, a zbog svih sukoba i načina kako se do sada prezimala vlast u Vojvodini, strahuje da bi moglo doći do novih incidenata.
 

(BILSV, 24.03.2016)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook