Iz Vojvodine se i dalje razvlači

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Iz Vojvodine se i dalje razvlači

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za RTV da ne vidi LSV u bilo kakvoj koaliciji sa naprednjacima. On je istakao da pozdravlja nameru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da stane na put korupciji u državi.

LSV

- Činjenica je da je Aleksandar Vučić povukao nekoliko vrlo hrabrih poteza. Videćemo njihove domete i videćemo šta će od toga svega da bude. Činjenica je da mi je žao što to nije povukla Vlada kojoj smo mi verovali i koju smo podržavali. Činjenica je, takođe, da iz Vojvodine nastavlja da se razvlači, da je sada na redu Elektrovojvodina, da ona treba da se uništi da bi se uništila bilo kakva šansa da u Vojvodini ostane bilo šta gde ima bilo kakvog novca ili odlučivanja – istakao je Čanak.

Kada je autonomija u pitanju, on kaže da se oseća krivim što se kao i njegovi naslednici o nadležnosti i Pokrajini više raspravlja na kanabeima umesto u institucijama sistema.

- Osećam se krivim i to ozbiljno. Ali je stvar u tome što sam bio akter jednog istorijskog vremena  gde nije bilo drugog izbora. Koji smo mi izbor imali? Da oborimo Vladu Mirka Cvetkovića i da dovedemo ovo što sad imamo na scenu? – upitao je lider LSV.

Nenad Čanak je rekao i da će LSV podneti zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o republičkom budžetskom sistemu Srbije za 2013. godinu.

(BILSV, 28.12.2012)



Izjave | Nedelja, 01. 03. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Promeniti izborni sistem u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže promenu izbornog sistema u Srbiji i uvođenje novog po kome bi Srbija bila podeljena u pet izbornih jedinica, kazao je lider LSV Nenad Čanak i pozvao premijera Srbije Aleksandra Vučića da se javno izjasni o tom predlogu. 
Izjave | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Čekam koalicione partnere

NOVI SAD - Sastanak predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i Demokratske stranke Bojana Pajtića biće održan sutra u prostorijama LSV, a za sada nije poznato da li će mu prisustvovati i predsednik SVM Ištvan Pastor koji je takođe pozvan, ali još nije odgovorio da li dolazi. 
Izjave | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Optimista sam po pitanju sutrašnjeg sastanka

NOVI SAD – Optimista sam i očekujem da će razum pobediti, da će biti dovoljno snage, energije i pameti da se na sutrašnjem sastanku, koji je zakazao predsednik Lge socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, problemi prevaziđu i reše, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook