Iz Vojvodine se i dalje razvlači

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Iz Vojvodine se i dalje razvlači

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za RTV da ne vidi LSV u bilo kakvoj koaliciji sa naprednjacima. On je istakao da pozdravlja nameru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da stane na put korupciji u državi.

LSV

- Činjenica je da je Aleksandar Vučić povukao nekoliko vrlo hrabrih poteza. Videćemo njihove domete i videćemo šta će od toga svega da bude. Činjenica je da mi je žao što to nije povukla Vlada kojoj smo mi verovali i koju smo podržavali. Činjenica je, takođe, da iz Vojvodine nastavlja da se razvlači, da je sada na redu Elektrovojvodina, da ona treba da se uništi da bi se uništila bilo kakva šansa da u Vojvodini ostane bilo šta gde ima bilo kakvog novca ili odlučivanja – istakao je Čanak.

Kada je autonomija u pitanju, on kaže da se oseća krivim što se kao i njegovi naslednici o nadležnosti i Pokrajini više raspravlja na kanabeima umesto u institucijama sistema.

- Osećam se krivim i to ozbiljno. Ali je stvar u tome što sam bio akter jednog istorijskog vremena  gde nije bilo drugog izbora. Koji smo mi izbor imali? Da oborimo Vladu Mirka Cvetkovića i da dovedemo ovo što sad imamo na scenu? – upitao je lider LSV.

Nenad Čanak je rekao i da će LSV podneti zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o republičkom budžetskom sistemu Srbije za 2013. godinu.

(BILSV, 28.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Otkud MUP-u slava u sekularnoj državi?

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas u Narodnoj skupštini, tokom dela sednice na kojoj se postavljaju pitanja Vladi Srbije, odgovor na pitanje zašto Ministarstvo unutrašnjih poslova u sekularnoj državi obeležava krsnu slavu.
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.
Izjave | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

NOVI SAD – U Registar političkih stranaka upisana je nova partija – 82. po redu, pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu”, njeno sedište je u Ruskom Krsturu, a u Registar je upisana kao politička stranka rusinske nacionalne zajednice, piše današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook