Izbori šansa za jačanje građanskih i nadnacionalnih stranaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 01. 2016. | Komentara: 0

Izbori šansa za jačanje građanskih i nadnacionalnih stranaka

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da lično nije očekivao da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori i ocenio da je to šansa da se građanske i nadnacionalne snage okupe i oporave od šoka sa izbora iz 2014. godine i da počnu da igraju značajniju ulogu u političkom životu Srbije.

 
Čanak je za agenciju Beta rekao da će LSV na pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, a da će o predizbornim koalicijama sutra u Beogradu razgovarati sa predsednicima Socijaldemokratske stranke i Liberalno-demokratske partije Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem. Dodao je da će nakon tog sastanka situacija biti jasnija i naveo da će na sastanku biti reči i o pozivu Demokratske stranke na saradnju.
 
Čanak je kazao da je DS na izborima 2014. godine pokazao da ima "mnogo manje potencijala i glasova" od LSV-a, SDS-a i LDP-a i dodao da to znači da DS ne može da bude "gravitacioni centar" okupljanja opozicionih stranaka.
 
Prema njegovim rečima, LSV je još 2014. godine u Novom Sadu sazivao sastanak na temu objedinjavanja građanskih i nadnacionalnih stranaka, dok su SDS i LDP pre šest meseci "udarili temelje" okupljanju opozicije. Čanak je rekao da se LSV-u Boris Tadić u više navrata pokazao kao "pouzdan saborac", uprkos svim razlikama u odnosu na pitanje Vojvodine.
 
(BILSV, 17.01.2016)



Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook