Izmena Ustava među najvažnijim temama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

Izmena Ustava među najvažnijim temama

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će razgovarati sa svim strankama koje su raspoložene da razgovaraju o svim onim temama za koje mi smatramo da su najbitnije za Vojvodinu a to su, pre svega, izmene Ustava Republike Srbije, donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti APV, izmena Zakona o javnoj svojini i sve ostale tačke o kojima želimo da razgovaramo - izjavila je danas novinarima članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

LSV

Ona je u izjavi novinarima u Novom Sadu istakla da je stav LSV vrlo jasan unazad nekoliko meseci i da je upravo Liga započela i vodi pregovore u vezi sa rekonstrukcijom pokrajinske vlade.

– Ako sve bude u redu, kao što smo i najavili do kraja septembra ti pregovori bi trebalo da budu okončani – rekla je Sedlarevićeva dodajući da bi time bila okončana i ova situacija. Maja Sedlarević je poručila i da će se LSV odazvati na neki naredni sastanak, ko god da ga zakaže, u dogovorenom terminu.

Ona je rekla i da Vlada Vojvodine nije pala, kako su to u svojim izjavama medijima istakli neki predstavnici opozicionih stranaka u pokrajinskom parlamentu, nakon današnjeg sastanka kod predsednika Skupštine APV Ištvana Pastora. 

Na pitanje da li je vladajuća većina u Pokrajini stabilna, ona je rekla da će se to videti 23. septembra, a da ona lično smatra da većina jeste stabilna i da će to pokazati na narednoj i svakoj narednoj sednici.

(BILSV, 16. 09. 2014)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook