Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook