Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Liga očekuje poziv za učešće u koordinacionom telu APV

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da Liga očekuje poziv za učešće u koordinacionom telu Vlade AP Vojvodine za saradnju sa Vladom Srbije, jer su i do sada bili članovi radnih tela koja su se bavila ostvarivanjem autonomije Vojvodine.
Izjave | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Srbija ne sme da izgubi Egzit

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić istakao je juče za Radio-televiziju Vojvodine da ne spori da je Egzit institucija koja već dugo postoji i koju naša država ne sme da izgubi. On je naglasio i da moraju da postoje jasni uslovi pod kojima će pokrajinska vlast nastaviti da finansira Egzit.
Izjave | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 1

Ušteda je pogrešan motiv za Zakon o amnestiji

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je da će Zakon o amnestiji, koji je Skupština Srbije danas usvojila, omogućiti da na slobodu budu pušteni počinioci teških krivičnih dela.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook