Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Utorak, 06. 11. 2012. | Komentara: 0

Srbiji zbog gasa preti dužničko ropstvo

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić rekao je da poslanička grupa LSV neće podržati zaduživanje „Srbijagasa“ u iznosu od 190 miliona evra koji je ugovoren sa sedam domaćih i stranih banaka.
Izjave | Utorak, 06. 11. 2012. | Komentara: 0

Pokrajina nastavlja da ulaže u projekte u Baču

BAČ - Srednjevekovna  tvrđava  u  Baču  kandidat  je  za  listu  svetske  kulturne  baštine,  pa  je  izuzetno  važno nastaviti sve započete projekte u narednoj godini – rekao je pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić prilikom jučerašnje posete Baču, tamošnjoj tvrđavi i Franjevačkom manastiru.
Izjave | Utorak, 06. 11. 2012. | Komentara: 0

Oni koji su izgubili izbore već su na vlasti

NOVI SAD – Povodom spekulacija da će pet od dvanaest odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada preći u Ujedinjene regione Srbije, portparolka LSV i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Aleksandra Jerkov rekla je za „Dnevnik“ da će na današnjoj konferenciji, kojoj će prisustvovati svi odbornici LSV u novosadskoj skupštini, poslati poruku da je ta odbornička grupa jedinstvena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook