Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti pitanje finansiranja Vojvodine

NOVI SAD – Prva stvar koju će Liga socijaldemokrata Vojvodine uraditi u sledećem mandatu jeste angažovanje na konačnom rešavanju pitanja finansiranja Pokrajine, odnosno njenih izvornih prihoda, istakao je sinoć potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški.
Izjave | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Zašto je SNS nervozan?

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za list Danas da „nije rekla da Nikolić nije završio fakultet“, već da je samo postavila pitanje gde je diplomirao i pod kojim uslovima. Prema njenim rečima, ovakva reakcija SNS i pretnja tužbom pokazuje da „kriju nešto o obrazovanju Nikolića“.
Izjave | Četvrtak, 26. 04. 2012. | Komentara: 0

Doneti zakon o finansiranju AP Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za portal Autonomija.info da je LSV u više navrata insistirala da se zakon o finansiranju AP Vojvodine donese, ali da je u tom pogledu zakazala pokrajinska administracija u kojoj nije bilo volje da pokrene takvu inicjativu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook