Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Četvrtak, 26. 04. 2012. | Komentara: 1

Podaci o predsedničkim kandidatima moraju biti javni

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da bi poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić trebalo da interveniše kako bi podaci o predsedničkim kandidatima koji su od interesa za javnost, poput njihove školske spreme i načina studiranja, postali javni.
Izjave | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Na redu je pitanje Vojvodine

NOVI SAD – Ukoliko Liga socijaldemokrata Vojvodine bude učestvovala u formiranju buduće Vlade Srbije, napraviće pritisak na partnere u toj vladi da se pitanje autonomije Vojvodine stavi na dnevni red i da se pristupi promeni Ustava, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vraća nam se imovina VANU, RTV i Novosadskog sajma

NOVI SAD – Vlada Srbije će najverovatnije u narednih nekoliko dana, a najkasnije do izbora, doneti uredbu kojom će se regulisati vraćanje AP Vojvodini imovine kojom raspolažu Novosadski sajam, Vojvođanska akademija nauka i umetnosti i Radio-televizija Vojvodine, piše današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook