Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Osam godina zastave Vojvodine

NOVI SAD - Pre osam godina, na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, Skupština AP Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom usvojila je odluku o zastavi Vojvodine. Uprkos toj odluci, zakonima i uprkos Ustavu, do prošle godine 22 oppštine u Vojvodini su odbijale da istaknu zastavu Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: SVM skrenuo udesno

NOVI SAD – Komentarišući nedavnu izjavu predsednika SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka ostala usamljena u borbi za autonomiju Vojvodine, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je za današnju Politiku da je reč o već viđenoj retorici.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

LSV ne može sa SNS i SRS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na naredne izbore ići onako kako odluče organi stranke, ali koliko ja vidim, to će otprilike biti samostalno na lokalu, samostalno u pokrajini, a u jednom širem frontu okupljenom oko Demokratske stranke, na republičkim izborima, jer je to bio pristup i prošli put sa listom Za evropsku Srbiju, koja je postigla konsenzus oko stvaranja Vlade koja je trebala da ostvari tri cilja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook