Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

Bez lustracije budućnost Srbije je neizvesna

BEOGRAD – Lustracija je neophodna našem društvu kako bi se konačno sprečilo da se ideja koja je prouzročila ogromnu količinu patnji i problema i, u najvećoj meri, kumovala raspadu bivše zajedničke države stalno diže iz pepela, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Maja Sedlarević na zasedanju AER-a

NOVI SAD - Predstavnici 84 evropske regije i organizacija usvojili su danas na zasedanju Generalne skupštine evropskih regija (AER) u portugalskoj pokrajini Azori Deklaraciju iz Ponta Delgade kojom se precizira uloga regiona u procesu globalizacije.
Izjave | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Pokrajinska Vlada da izradi predlog zakona o finasiranju APV

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je Dnevnik da bi zakonski predlog o finansiranju AP Vojvodine trebalo da izradi Vlada Vojvodine i uputi ga pokrajinskom parlamentu na usvajnje, odakle bi bio prosleđen Skupštini Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook