Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podsetila je da je pre godinu dana u skupštinsku proceduru upućena izmene Zakona o lustraciji i to 9. novembra na Svetski dan borbe protiv fašizma, piše Dnevnik.
Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".
Izjave | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Ima volje za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Komentarišući činjenicu da vladajuća koalicija nikako da usvoji Zakon o poreklu imovine portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je za list Danas da ne bi išla tako daleko u oceni da vladajuća koalicija ne želi da usvoji taj zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook