Jakovljev: RTV mora da opstane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 08. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: RTV mora da opstane

NOVI SAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik odbora za informisanje vojvođanske skupštine Dušan Jakovljev izjavio je danas da je stav ove institucije da Radio-televizija Vojvodine mora da opstane i nađe način da radi kvalitetnije nego do sada.

LSV

- Nedvosmislen stav poslaničke većine je da mora da se pronađe način da ovaj javni servis opstane i da se reše problemi koji su stari koliko i takozvani Miloševićev ustav donet devedesetih, kada je i počeo sunovrat ove medijske kuće - rekao je Jakovljev.

On je ocenio da Vojvodina zbog svojih specifičnosti ne može da opstane bez javnog servisa i da su šanse da preživi svedene na nulu, ukoliko Beograd ne promeni svoj odnos prema RTV. Jakovljev je podsetio da je televizijska pretplata u Vojvodini uvek plaćana u većoj meri nego u ostatku Srbije i dodao da bi se plaćala još više kada bi građani znali da taj novac ide njihovom javnom servisu.

- Ni građani, kao vlasnici i korisnici tog javnog servisa, ni zaposleni u RTV-u, ali ni mi u Skupštini i Vladi Vojvodine, nemamo predstavu na koji način te pare idu i na koji način se vraćaju i to predugo traje - rekao je Jakovljev.

Podsetio je da RTV radi u neodgovarajućim uslovima od NATO bombardovanja 1999. godine do danas, jer nema svoju zgradu i prostorije, koja je u bombardovanju porušena.

Jakovljev je kazao da je Skupština Vojvodine uputila Vladi Vojvodine sugestije i predloge o tome kako da se ova dramatična situacija RTV-a reši u razgovorima sa Vladom Srbije, te da im ostaje samo da čekaju odgovor.

- Ne čekamo skrštenih ruku. Nastavićemo da zahtevamo da Javni servis Vojvodine bude finansiran na isti način kao i Javni servis Srbije, a pokušaćemo i da organizujemo zajedničku sednicu odbora za informisanje obe skupštine, kako bi i na taj način pokušali da nađemo adekvatna rešenja - dodao je Dušan Jakovljev.

(BILSV, 23.08.2013)



Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova?

Odgovarajući na pitanje „Danasa“ o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je rekao da ga više interesuje da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova
Izjave | Nedelja, 12. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U martu raskidamo koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će LSV raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook