Jakovljev: Skupština APV da pojača zakonodavnu aktivnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Skupština APV da pojača zakonodavnu aktivnost

NOVI SAD – Dosadašnji potpredsednik Skupštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev rekao je danas za Dnevnik da očekuje da vojvođanski parlament bude konstituisan u četvrtak, a zatim da se hitno imenuje Pokrajinska vlada da bi mogla da radi. 



– Nadam se i da će biti održano više sednica nego u prethodnom mandatu, koji je bitno odskakao po broju sesija u odnosu na ranije sazive – naglašava on. Govoreći o odnosu dva predstavnička doma, Vojvodine i Srbije, Jakovljev ističe da će ta komunikacija zavisiti od toga kako učesnici u njoj vide sopstveni položaj. Po njemu, oni koji doživljavaju Vojvodinu, imaće razumevanja i za ono što su potrebe pokrajine.

– Tu pre svega mislim na funkcionalnu komunikaciju, a ona će zavisiti od toga da li je nekom ministru stalo da Vojvodini i Srbiji bude dobro, ili će raditi onako kako pretpostavlja da će voleti predsednik Vlade. I nadam se da će biti urađeno ono na čemu smo mi iz LSV insistirali, a to je da se poveća i pojača zakonodavna inicijativa Skupštine APV, kao i njeno učešće u svemu onome što Srbiju čeka, na prvom mestu promena Ustava. I to ne zato što će biti ista vlast u Beogradu i Novom Sadu, već zato što institucija koja predstavlja 2,1 miliona stanovnika Vojvodine to zaslužuje – zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 29. 05. 2016)



Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook