Jakovljev: Usklađene sve najvažnije odluke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 30. 11. 2014. | Komentara: 0

Jakovljev: Usklađene sve najvažnije odluke

NOVI SAD – Komentarišući to što je danas istekao rok za usklađivanje starih odluka Skupštine AP Vojvodine sa izmenjenim Statutom pokrajine, potpredsednik Skupštine APV Dušan Jakovljev, ukazao je za RTV da su do sada usklađene sve najvažnije odluke koje mogu imati uticaja na građane u Pokrajini.

LSV

Dodao je da je apsolutno netačno da je za usaglašavanje preostalo još nekoliko hiljada akata.
– Doneta je odluka o pokrajinskoj vladi, skupstini, o pokrajinskoj upravi, o ombudsmanu. One odluke koje nisu usaglašene sa Statutom, ima ih. Nema ih ni blizu broju koji se pominje i, pouzdano, ne ostavljaju loše posledice po građanke i građane Vojvodine. Uostalom, svakoj administraciji se to dešava – rekao je Jakovljev. Podsetio je i da je još pre nekoliko godina istekao rok za ustavnu obavezu Republičkog parlamenta da donese Zakon o finansiranju Vojvodine.

(BILSV, 30. 11. 2014)



Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

Hapšenje Bajatovićevih saradnika je verovatni početak obračuna sa proruskim kadrovima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton u izjavi za list Nova ističe da je hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

U LSV je puno ljudi sa energijom i dobrim idejama

LSV je demokratska politička partija i Nenad Čanak je veliki demokrata. Bez Nenada Čanka politička scena Srbije ne bi bila ni to malo moderna, ni to malo ne bi ličila na zemlje zapadne demokratije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook