Jakovljev: Uskoro sednica Skupštine APV o uzurpaciji zemljišta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Uskoro sednica Skupštine APV o uzurpaciji zemljišta

NOVI SAD - Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će vanredna sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati incidenti oko državne poljoprivredne zemlje, biti održana. Jakovljev je za RTV rekao da je rok koji je LSV dala svojim koalicionim partnerima da se izjasne o vanrednoj sednici istekao juče, ali da će ona biti sazvana čim se sakupi dovoljan broj potpisa.

LSV

Prvo dnevni red, pa sednica odbora

- Mi smo dali rok jer smo smatrali da bi trebalo da se o tome vojvođanska skupština izjasni što pre, ali sačekaćemo da stignu potrebni potpisi i ja sam siguran da će to biti uskoro - kazao je šef poslaničke grupe LSV. On je istakao i da LSV očekuje da će se Savez vojvođanskih Mađara o svemu izjasniti u sredu, kada zaseda predsedništvo te stranke, a da se od demokrata očekuje da će svoje potpise dostaviti danas ili sutra.
- Ovo je tema koja zasigurno traži reakciju Skupštine Vojvodine - ocenio je on.

Na pitanje kako komentariše zahtev DS da se održi sednica resornog odbora pokrajinskog parlamenta, Jakovljev je kazao da će se odbor sastati čim se bude znao dnevni red skupštine.
Jakovljev je dodao i da će na sednicu biti pozvani svi koji mogu da rasvetle nesporazume koji su se desili u vezi sa državnom poljoprivrednom zemljom.

- Očekujem da će Skupština Vojvodine na toj sednici doneti zaključak povodom pokušaja legalizacije nezakonitog korišćenja poljoprivredne zemlje u državnom vlasništvu u Vojvodini i da će se od Vlade Srbije tražiti da takav zaključak stavi van snage - objasnio je šef poslaničke grupe LSV u vojvođanskoj Skupštini.

Ministarstvo da napiše nov zakon

On je dodao da će poslanici apelovati na čelnike svih lokalnih samouprava u Vojvodini da ne prihvate preporuku Vlade Srbije, kojom se onima koji su uzurpirali zemlju omogućava da prijave površinu koju protivzakonito obrađuju do početka maja i da za nju plate prosečnu cenu.

- Tražićemo od gradonačelnika i predsednika opština u Vojvodini da se drže isključivo zakona i da raspišu konkurse za izdavanje državne poljoprivredne zemlje u zakup - objasnio je Jakovljev.

Kako je rekao, LSV očekuje da će vojvođanski poslanici tražiti od ministarke poljoprivrede Snežane Bošković Bogosavljević da kaže ko su uzurpatori zemlje u Vojvodini.

- Očekujemo od ministarstva i da ponovo napiše zakon o državnom poljoprivrednom zemljištu, jer se na prvom koraku primene pokazalo da je on loš, na šta smo mi sve vreme ukazivali - dodao je Jakovljev. On je poručio i da sada nije bitno ko je kriv zbog lošeg zakona, već da je bitno da se napravi novo zakonsko rešenje koje će biti dobro i koje će štititi paore.

(BILSV, 22.03.2016)




Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

Hapšenje Bajatovićevih saradnika je verovatni početak obračuna sa proruskim kadrovima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton u izjavi za list Nova ističe da je hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

U LSV je puno ljudi sa energijom i dobrim idejama

LSV je demokratska politička partija i Nenad Čanak je veliki demokrata. Bez Nenada Čanka politička scena Srbije ne bi bila ni to malo moderna, ni to malo ne bi ličila na zemlje zapadne demokratije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook