Jednaki uslovi za mlade u svim krajevima Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Jednaki uslovi za mlade u svim krajevima Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je i ove godine sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za 35 projekata prijavljenih na Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje omladinskih udruženja i domova kulture. Projekte su sekretarijatu podnele omladinske organizacije, ustanove i lokalne samouprave, a cilj je da se mladima omoguće što bolji uslovi za učenje, rad i razonodu.

 
Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je na dodeli ugovora da je prioritet sekretarijata pružanje jednakih uslova za sve vojvođanske omladince, bilo da je reč o omladinskoj politici ili sportu.
 
- Kroz sve naše projekte i programe trudili smo se da našoj deci omogućimo jednake uslove, da sve što imaju mladi u Novom Sadu, Pančevu ili Subotici, imaju i mladi u Čenti, Bezdanu ili Vladimirovcu, jer kada su u pitanju mladi i njihov položaj centralizacija ne sme da postoji - kazala je Tepić.
 
Ona je istakla da je sekretarijat jedini državni organ u Srbiji koji i na ovaj način pomaže rad organizacija koje se bave mladima.
 
- Kada je reč o domovima kulture, za razliku od prošle godine imali smo manje zahteva, što samo znači da smo u proteklom periodu uspeli u našoj ideji da ih oživimo i osnažimo, pa su oni očigledno ponovo postali centar okupljanja mladih u manjim sredinama - kazala je Tepić.
 
(BILSV, 18.03.2016)




Izjave | Četvrtak, 17. 02. 2022. | Komentara: 0

Kolar: Škola je da obrazuje, a ne da razdvaja učenike

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar osudio je postupak koji je učinio nastavnik novosadske Osnovne škole „Branko Radičević“ na kojoj je on sa nekoliko učenika koji pokazuju tri prsta i sa opisom „Srpčići moji“. 
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook