Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.

Kako navodi Dnevnik Liga socijaldemokrata Vojvodine neće davati amandmane na taj predlog. Portparolka LSV Aleksandra Jerkov ipak kaže za taj list da bi, da je ovaj posao na vreme započet, "verovatno mogao biti napravljen kvalitetniji zakon".

"To je moglo biti urađeno kroz izmenu celokupnog izbornog sistema, a sada kada se ovako kasno počelo i kada se došlo do toga da ne detektujemo probleme sami nego nam Evropska unija govori da takvu stvar treba da rešimo, ovakav predlog zaista jeste jedino rešenje " objašnjava Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 10.05.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook