Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 30. 05. 2021. | Komentara: 0

Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce

NOVI SAD - Državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Olena Papuga izjavila je da su žene u politici u Srbiji na onim mestima na kojima se najviše radi, dok ih nema na pozicijama na kojima se odlučuje.

LSV

- Još uvek vlada uverenje da je politika samo za muškarce, ali to nije tako. To je predrasuda koju moramo promeniti - kazala je Papuga na seminaru u organizaciji Multietničke feminističke mreže Vojvodine i Udruženja Roma Novi Bečej, koji je održan u Zrenjaninu.

Ona je predložila organizovanje društvenog dijaloga, da bi se žene osnažile za učešće u političkom i društvenom životu i kako bi se napravila kvalitetna strategiju za njihovo uključivanje.

- Žene sa sela, marginalizovane žene, pripadnice manjina nisu dovoljno organizovane. Treba razgovarati sa njima, treba ih povezati. Njima, za početak, treba neko ko će im reći i ohrabriti ih da nisu manje vredne, da za njih ima mesta, i da za sebe počnu da ga stvaraju, usmeravati ih kako da se afirmišu i snađu u političkom životu. Mislim da bi nacionalni saveti mogli pomoći u tome - kazala je Olena Papuga.

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Šid Dejana Đurđević kazala je da na rukovodećim položajima u institucijama i javnim preduzećima nema žena koje su pripadnice nacionalnih manjina. Navela je da od 19 mesnih zajednica u Šidu, samo dve vode žene, a i u savetima mesnih zajednica, takođe, postoji mali broj žena i pripadnica nacionalnih manjina.

 (SzILSV, 30.05.2021)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook