Ko kontroliše rad Puteva Srbije?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

Ko kontroliše rad Puteva Srbije?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upozorila je danas da je pored auto-puta Beograd-Novi Sad kod skretanja za Nove Banovce divlja deponija otpada koja se širi, i upitala Ministarstvo saobraćaja kako svoj posao obavljaju "Putevi Srbije" kada nastaje deponija pored auto-puta, ukazujući da tu nesmetano dolaze kamioni i izbacuju šut, kao i ostala privatna lica.

nada lazic

Lazićeva je ukazala da je zakonska obaveza "Puteva Srbije" da svakodnevno obavlja poslove zaštite puta.

- Šta radi inspekcija za puteve? Da li treba da se dogodi nesreća ili akcident da bi se reagovalo. Kazna od 200.000 do milion dinara je za pravno lice ako otvara deponiju u pojasu od 40 metara od autoputa. "Putevi Srbije" bi trebalo da budu kažnjeni - kazala je Lazićeva. Dodala je da bi nastajanje deponija trebalo sprečiti, ne kasnije praviti bilanse sredstava koja su uložena u njiovu sanaciju.

(BILSV, 29. 07. 2014)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a.
Izjave | Sreda, 13. 04. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Vučić se pravi da je Tito

Aleksandar Vučić pokušava da igra igru u međunarodnim okvirima koju je vrlo uspešno uspevao da igra Josip Broz Tito. A to je politika nesvrstavanja i, kako se to tada zvalo, miroljubive aktivne koegzirstencije. Ali, niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vučić Tito, niti je svet onakav kakav je bio pre 60 godina – kaže za Danas Nenad Čanak
Izjave | Četvrtak, 07. 04. 2022. | Komentara: 0

Sve niži nivo bezbednosti građana Vojvodine i Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je iznenađen hapšenjem načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, ali da to svedoči da je bezbednost u Vojvodini i celoj Srbiji na niskom nivou.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook