Kolar: LSV jedina za suštinsku autonomiju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 08. 10. 2015. | Komentara: 0

Kolar: LSV jedina za suštinsku autonomiju Vojvodine

BEOGRAD – Pokrajinski poslanik i funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar, govoreći o tome da li Vojvodina treba da bude region, republika ili pokrajina sa širokom autonomijom, juče je za TV B92 rekao da je potpuno nevažno kako će se zvati, autonomija ili nekako drugačije.

LSV

Dodao je da je LSV jedina stranka koja se suštinski zalaže za autonomiju Vojvodine. A komentarišući pojavu grafita "Vojvodina=Katalonija", iza kojih stoji organizacija Mlada Vojvodina, Kolar kaže:
– Nije trenutak da oni koji se deklarativno zalažu, a možda i suštinski za bolji položaj Vojvodine međusobno napadaju. Jedno je sigurno, a to je da se za Vojvodinu ne bori grafitima nego onim što mi 25 godina radimo – ističe Robert Kolar.
 
(BILSV, 08. 10. 2015)



Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook