Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 12. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je bojkot izbora, što, kako pišu mediji, najavljuje opozicija, pogrešna odluka sama po sebi, ali da i učešće po svaku cenu nije rešenje. Odgovarajući na pitanje da li će LSV učestvovati na narednim izborima s obzirom na okolnosti u kojima se oni odvijaju, Kostreš je rekao da će Liga donositi odluke u zavisnosti od procene situacije kada izbori budu raspisani. 

LSV

- Mi smo, naravno, spremni da podržimo sve zahteve za fer i poštene izbore. Mislim da nas čekaju veoma napeti razgovori oko izbornih uslova. Oni moraju biti konsenzualno dogovoreni i sprovedeni. Sve je vrlo upitno od izbornog sistema koji je Šešeljeva konstrukcija, čija je ideja da se zatru regionalne različitosti u Srbiji i zamaskira činjenica da je Kosovo izvan sistema, stanja u medijima, finansiranja stranaka, nasilja u javnom životu i politici... - zaključuje Kostreš.

(SZILSV, 18.12.2018)



Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Na Pajtiću najveća odgovornost

NOVI SAD - Parlament Srbije najverovatnije će morati da traži neku drugu većinu za prolaz zakona o javnoj svojini. "Vojvođanski" amandmani su prošli, a poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov za Alo kaže da je sve što znamo o njima stvar unutarstranačkih dogovora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook