Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

NOVI SAD – Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.

LSV

– Smatramo da u teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze Srbija i njeni građani, u trenutku u kom preko 800.000 građana živi ispod granice siromaštva, a 20 odsto ljudi se nalazi blizu te granice i u riziku od siromaštva, nije umesno trošiti milione dinara na rekonstrukciju vile na Dedinju – naveo je Kostreš.

Pozvao je Porfirija da pokaže odgovornost prema građanima i državi, da sledi put skromnosti Isusa Hrista, te da višak finansijskih sredstava, koje crpi iz ogromnih poseda i nekretnina koje crkva ima, najzad počne da uplaćuje Poreskoj upravi Republike Srbije.

Kostreš je pozvao Vladu Srbije i nadležna ministarstva da prestanu da crkvu drže iznad zakona i u finansijski privilegovanom položaju, kako bi je na taj način upotrebljavali za svoje političke ciljeve.

– Solidarnost sa najugroženijim delovima našeg društva nije samo politički stav nego i moralna obaveza svake odgovorne vlasti, a morala bi biti i crkve. Na taj način će pokazati da nisu iznad običnih građana i da istinski dele sudbinu i način života većine svojih vernika – poručio je predsednik LSV – VOJVOĐANI.

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 04.08.2024)




Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook