Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine. On je istakao da sada ne postoji način da se utvrdi njena autentičnost. U izjavi za list Danas on je naglasio da je, ako je i postojala ideja za kopnenom intervencijom, on srećan što ona nije realizovana, jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine.

LSV

- Teško je komentarisati ovakav tip informacija jer ne postoji način da se utvrdi njihova autentičnost i kontekst i okolnosti pod kojima je data, ako se desila. Ali ono što je sigurno je da je režim Slobodana Miloševića bio zločinački režim koji je sejao smrt i zlo ne samo u granicama republike Srbije nego i u regionu. Svako ko pokušava sa opravda Miloševićeve postupke, od njega napravi žrtvu ili poistoveti zločinca sa građanima Srbije, želi povratak devedesetih i doživeće istu sudbinu kao i on. Ako je i bilo ideja za kopnenom intervencijom srećan sam što one nisu realizovane jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine – istakao je Kostreš.

(SzILSV, 10.10.2022)




Izjave | Petak, 29. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Očekivano paljenje prelaza

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije osudili su paljenje administrativnog prelaza Jarinje, a lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Radio Beograd da je takav događaj bio očekivan.
Izjave | Petak, 29. 07. 2011. | Komentara: 0

Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

BEOGRAD - Sada je već sasvim izvesno da će se Zakon o javnoj svojini na jesen naći pred poslanicima, a da država dotle neće znati šta sve ima u vlasništvu, pišu danas Novosti. Bojan Kostreš, šef radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnoj svojini, poručuje za taj list da stvari ne moraju da budu tako crne kao što na prvi pogled izgledaju.
Izjave | Sreda, 27. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne plašim se smene

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš je povodom pojedinih izjava iz redova Demokratske stranke da bi ga trebalo smeniti i taj posao poveriti drugom, prokomentarisao za "Mađar so" da to ne smatra zvaničnom inicijativom Demokratske stranke, nego izražavanjem pojedinih mišljenja unutar te stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook