Kostreš: Izbori diskriminatorski za regionalne stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 25. 01. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Izbori diskriminatorski za regionalne stranke

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je danas da će eventualni republički izbori biti još jedni u nizu „diskriminatorskih izbora u odnosu na regionalne stranke“, istakavši da će nakon njih LSV zatražiti promenu izbornog sistema.

LSV

- Dočekali smo šeste ili sedme izbore po Šešeljevom izbornom zakonu koji je krajnje diskriminatorski u odnosu na regionalne stranke. Zato će prva aktivnost LSV po završetku izbora biti zahtev za promenu izbornog sistema - rekao je Kostreš Tanjugu.

Komentarišući predlog lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića za raspisivanje vanrednih republičkih izbora, Kostreš je rekao da je logično da u momentu kada ima najveću podršku građana SNS raspiše vanredne izbore.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine je spremna za izbore, a najviši stranački organi će odlučiti da li će LSV na izbore izaći samostalno ili u okviru neke koalicije – dodao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 25.01.2014)



Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook