Kostreš: LSV ne može da podržava nacionalistu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 04. 03. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: LSV ne može da podržava nacionalistu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može da podržava nacionalistu i zato smo kandidovali Nenada Čanka, izjavio je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Danas, objašnjavajući razloge zbog kojih je LSV kandidovala svog lidera na predsedničkim izborima samo par dana posle razgovora sa Vukom Jeremićem. 

LSV

- Jeremić je na sastanku koji smo imali pokazao sposobnost i širinu koji su potrebni za nekoga ko pretenduje da bude predsednik Srbije, ali su njegovi politički stavovi suviše desno za LSV. Mi ne možemo podržavati nacionalistu i zato smo odlučili da kandidujemo Nenada Čanka za predsednika Srbije - rekao je Kostreš. 

Na pitanje koji su to desni i nacionalistički stavovi Jeremića, on je odgovorio da se LSV i Jeremić ne slažu oko pitanja Kosova, pozicije Republike Srpske u okviru BiH, autonomije Vojvodine i odnosa prema Rusiji. 

(BILSV, 04.03.2017)



Izjave | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Niko ne sme živeti u strahu

NOVI SAD - Komentarišući incident u kojem su huligani preksinoć bejzbol palicama razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je sinoć u vestima B92 da "niko u ovoj zemlji ne sme živeti u strahu zato što je drugačiji i zato što tamo neka grupa smatra da on ovde ne pripada".
Izjave | Ponedeljak, 01. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Donošenje zakona o svojini bolno političko pitanje

NOVI SAD - Donošenje zakona o javnoj svojini je bolno političko pitanje i njegovo usvajanje je nastavak aktivnosti koje su započete donošenjem Ustava Srbije, Statuta i Zakona o nadležnostima Vojvodine, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 30. 07. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini nadležnost i nad velikim sistemima

NOVI SAD - Izrada Nacrta zakona o javnoj svojini još nije završena jer su politički pregovori "zapeli" oko nadležnosti nad putevima, železnicom, elektromrežom, "Telekomom", lutrijom i poštom, odnosno da li će ti objekti i imovina u Vojvodini pripasti pokrajini ili će ostati u nadležnosti države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook