Kostreš: Ne menjam političke stavove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Ne menjam političke stavove

NOVI SAD – Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je danas da je poslaniku Narodne skupštine Republike Srbije i članu stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje Bojanu Kostrešu pre dve godine zabranjen ulazak u Rusiju zbog obezbeđenja interesa odbrane.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da prvi put čuje za takvo obrazloženje i da on odgovor o razlozima za zabranu ulaska u Rusiju nije dobio.

- Od Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije dobijena je informacija da je Bojanu Kostrešu uskraćen ulazak u Rusiju na osnovu člana 27. tačka 1. Federalnog zakona 'O postupku izlaska iz Ruske Federacija i ulaska u Rusku Federaciju', prema kojem se stranom državljaninu 'ne dozvoljava ulazak u Rusku Federaciju u slučaju kada je to neophodno zbog obezbedjenja interesa odbrane - navedeno je u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Srbije u odgovoru VOICE-u.

Kostreš je za VOICE ispričao da su ruski carinici, u trenutku kada su ga proterivali, rekli da je prekršio imigracione zakone.

- A očigledno je da nisam prekršio nikakve imigracione zakone - kazao je on i dodao da je pravi razlog za proterivanje iz Rusije njegov politički stav, ali je poručio da neće menjati stavove.

(BILSV, 26.05.2016)




Izjave | Četvrtak, 09. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da predlog evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji „nije savršen“, ali da je LSV spremna da ga podrži.
Izjave | Sreda, 08. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Siguran sam jedino da LSV neće menjati političke stavove

Nakon kritika na račun Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, i zahteva za njegovim hapšenjem zbog boravka na Cetinju, generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ne isključuje mogućnost ni da vladajuća Srpska napredna stranka raskine komunalnu koaliciju sa Ligom u Novom Sadu. Kaže da su sve opcije otvorene, ali da LSV ni zbog čega neće menjati svoju politiku.
Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Dačić nije vredan pomena. Njemu se svuda priviđaju pare jer ih voli

Na Cetinju je pokušano da se zgazi crnogorska država, crnogorski identitet i sve to da se uradi zato da bi se Crna Gora pretvorila u privezak u „srpskom svetu“ koji je potreban aktuelnoj Moskvi za izlazak na Jadran. To je ono što se događa već godinama, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook