Kostreš: Nećemo da se sabiramo zbog cenzusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 01. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nećemo da se sabiramo zbog cenzusa


LSV

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će se poziv na sastanak opozicije razmatrati na zasedanju predsedništva te stranke, ali da pre toga mora da se vidi šta su dnevni red i ideja tog sastanka. Komentarišući poziv predsednika Demokratske stranke  Bojana Pajtića na sastanak opozicionih stranaka kako bi se postigao dogovor o nastupu na izborima, Kostreš je za RTV kazao da Ligu ne zanima okupljanje koje za cilj ima unutrašnju koheziju.
 
– Ako bismo išli sa nekim na izbore, moramo da znamo program i uz koga stojimo, a ne da se sabiramo da bismo prešli cenzus – istakao je Kostreš. On je ponovio i da LSV traži od DS garancije da se ta stranka neće nadalje rasipati.
 
– U prethodne četiri godine DS je promenila tri predsednika, od kojih su je dva napustila. Poslanička grupa DS je za dve godine promenila tri šefa, od kojih su je dva napustila. Mi, ako treba da imamo partnera, moramo da budemo sigurni da je on siguran, pa onda da razgovoramo dalje – objasnio je Kostreš. Generalni sekretar LSV je istakao i da, ako DS organizuje sastanak na isti način kao i prošlogodišnje demonstracije, koje su po njegovoj oceni bile besmislene, onda Liga u tome neće učestvovati.
 
– Ako stvarno postoji ideja da se okupimo oko nekog programa i vidimo šta ćemo da uradimo, pretpostavljam da će predsedništvo LSV podržati, ali to onda znači i da moramo da dobijemo garancije da se DS neće raspadati – dodao je Kostreš.

(RTV, 13. 01. 2016)



Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook