Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 01. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

BEOGRAD – Komentarišući najnoviji sukob Aleksandra Vučića sa predstavnicima Evropske unije, kada je premijer optužio da EU pojedinim organizacijama plaća da vode kampanje protiv srpske vlade, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ukazao je za list Danas da svaka reakcija političara ima političku pozadinu koja za cilj ima obraćanje nekoj ciljnoj grupi.

LSV
 
Prema njegovoj oceni, preterala je i jedna i druga strana, jer partneri ne razgovaraju na takav način, svađajući se preko medija. Upitan koje su to ciljne grupe, on odgovara da se Vučić obraća svom biračkom telu koje je pomalo zbunjeno.
– Za Vučića se može reći da povlači reformske poteze i radi na evropskim integracijama. Međutim, njegovo biračko telo, koje je više nacionalno orijentisano, velikim delom i protiv evropskih integracija i proruski orijentisano, nije oduševljeno time. Tim svojim nastupima Vučić se njima obraća poručujući im da je on ipak njihov vođa kojem su srpski interesi najpreči. S druge strane, Maja Kocijančić se obratila onom delu građanske Srbije koji od EU očekuje da ne toleriše propuste u reformama poput slobode medija – navodi Kostreš. On dodaje da se u međunarodnim odnosima nesporazumi rešavaju diplomatskim putem, a ne preko medija.

(BILSV, 13. 01. 2015)




Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook