Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 01. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nesporazume rešavati diplomatskim putem

BEOGRAD – Komentarišući najnoviji sukob Aleksandra Vučića sa predstavnicima Evropske unije, kada je premijer optužio da EU pojedinim organizacijama plaća da vode kampanje protiv srpske vlade, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ukazao je za list Danas da svaka reakcija političara ima političku pozadinu koja za cilj ima obraćanje nekoj ciljnoj grupi.

LSV
 
Prema njegovoj oceni, preterala je i jedna i druga strana, jer partneri ne razgovaraju na takav način, svađajući se preko medija. Upitan koje su to ciljne grupe, on odgovara da se Vučić obraća svom biračkom telu koje je pomalo zbunjeno.
– Za Vučića se može reći da povlači reformske poteze i radi na evropskim integracijama. Međutim, njegovo biračko telo, koje je više nacionalno orijentisano, velikim delom i protiv evropskih integracija i proruski orijentisano, nije oduševljeno time. Tim svojim nastupima Vučić se njima obraća poručujući im da je on ipak njihov vođa kojem su srpski interesi najpreči. S druge strane, Maja Kocijančić se obratila onom delu građanske Srbije koji od EU očekuje da ne toleriše propuste u reformama poput slobode medija – navodi Kostreš. On dodaje da se u međunarodnim odnosima nesporazumi rešavaju diplomatskim putem, a ne preko medija.

(BILSV, 13. 01. 2015)




Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija publikacije "Vodič kroz strategiju Evropa 2020", koju je priredio Evropski pokret u Srbiji. Promociju je otvorila potpredsednica pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević, koja je tom prilikom istakla da očekuje da će naša zemlja do 2020. godine biti članica Evropske unije, naglasivši pri tom da je Vojvodina adut Srbije na tom putu.
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija znači više ovlašćenja srednjem nivou vlasti

BEOGRAD - Komentarišući danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, lider LSV Nenad Čanak rekao je novinarima da je LSV dala potpis da se taj predlog izmena zakona nađe na dnevnom redu jer je to pitanje, naveo je, bitno za dalju demokratizaciju.
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook