Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

NOVI SAD - U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nastala je prava drama u četvrtak kada je deo poslanika tražio od izvestioca PS SE Dika Martija da odustane od istrage o trgovini organima na Kosovu, saznaje Pravda. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže za taj list da je sasvim sigurno da izveštaj Martija zaista boli određene strukture, i da im taj izveštaj jako smeta.
- Određene strukture će pokušati da to zataškaju, ali s druge strane, siguran sam da će snaga evropskih institucija prevagnuti, i da će i Dik Marti, ali i mi ostali uspeti da se izborimo da se pokrene istraga " kaže Kostreš.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Četvrtak, 14. 03. 2019. | Komentara: 0

I sa Đinđićem sam bio u nesporazumu u vezi sa pitanjem Vojvodine

Teško je odgovoriti na pitanje ko nastavlja politiku Zorana Đinđića, jer bi najpre morali da istu definišemo, ali ne treba zaboraviti da su to bila potpuno druga vremena, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u emisiji Insajdera – „Debata“, emitovanoj na N1 televiziji. Kako kaže, politika tada bila je ograničena mnogim stvarima koje su morale da se urade.
Izjave | Četvrtak, 14. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaki trenutak je dobar za Vojvodinu

Još od petooktobarskih promena postoji potreba da se anuliraju posledice Miloševićevog puča iz 1988. i nasilnog rušenja autonomije Vojvodine kao i da se za Vojvodinu pronađe rešenje na osnovu stečenih prava, ali i standarda moderne demokratije. Iako je svaka postmiloševićevska vlast deklarativno priznavala pravo na vojvođansku autonomiju, ništa konkretno nije urađeno da se ovo pitanje u potpunostireši - rekao je  generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš 
Izjave | Sreda, 13. 03. 2019. | Komentara: 0

Kolar: Nama je puna autonomija Vojvodine osnovni cilj

Trenutno nije dobra situacija po Vojvodinu, ali dokle god je borbe za Vojvodinu biće i Vojvodine, kazao je sinoć potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook