Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

NOVI SAD - U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nastala je prava drama u četvrtak kada je deo poslanika tražio od izvestioca PS SE Dika Martija da odustane od istrage o trgovini organima na Kosovu, saznaje Pravda. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže za taj list da je sasvim sigurno da izveštaj Martija zaista boli određene strukture, i da im taj izveštaj jako smeta.
- Određene strukture će pokušati da to zataškaju, ali s druge strane, siguran sam da će snaga evropskih institucija prevagnuti, i da će i Dik Marti, ali i mi ostali uspeti da se izborimo da se pokrene istraga " kaže Kostreš.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2018. | Komentara: 0

Srbija i dalje ne priznaje nezavisnost Crne Gore

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je da protesti iz Srbije zbog prisustva crnogorskog oficira na obeležavanju godišnjice Oluje u Hrvatskoj govori o tome da Srbija i dalje suštinski ne priznaje nezavisnost Crne Gore.
Izjave | Subota, 04. 08. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević: Ćirilica u Vojvodini nije ugrožena

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je da ćirilično pismo u Vojvodini nije ugroženo. Ona je u izjavi za RTV naglasila i da bi tema razgovora trebala da bude funkcionalna nepismenost polovine stanovništva, a ne ugroženost bilo kog pisma.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati. On poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook