Kostreš: Pisanje mađarskog i hrvatskog ćirilicom je skandalozan postupak Opšte bolnice u Subotici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 01. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Pisanje mađarskog i hrvatskog ćirilicom je skandalozan postupak Opšte bolnice u Subotici

NOVI SAD - Predsednik Odbora za nacionalnu ravnopravnost Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je kao „skandalozan“ postupak uprave Opšte bolnice u Subotici koja je u zaglavlju jednog dopisa napisala naziv te institucije ćirilicom na mađarskom i hrvatskom jeziku i zahtevao reakciju nadležnih.

LSV

- Mislim da nije dovoljno samo izvinjenje, nego i reakcija nadležnog pokrajinskog sekretara. Smena bi bila adekvatna reakcija koja bi pokazala da je pokrajinskoj administraciji stalo do nacionalne ravnopravnosti i postovanja prava svih zajednica u Vojvodini - rekao je Kostreš agenciji Beta.

Dodao je da negovanje višejezičnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti mora biti prioritet svake administracije, „ako želimo da očuvamo Vojvodinu i njene vrednosti“.
 (SzILSV, 27.01.2020)




Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne treba nam ruski lobista u Vladi Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, ukoliko se ministri buduće Vlade Srbije budu birali po znanju i sposobnosti, onda tu svakako neće biti mesta za ambicije „maminih i tatinih sinova“.
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook