Kostreš: Pisanje mađarskog i hrvatskog ćirilicom je skandalozan postupak Opšte bolnice u Subotici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 01. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Pisanje mađarskog i hrvatskog ćirilicom je skandalozan postupak Opšte bolnice u Subotici

NOVI SAD - Predsednik Odbora za nacionalnu ravnopravnost Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je kao „skandalozan“ postupak uprave Opšte bolnice u Subotici koja je u zaglavlju jednog dopisa napisala naziv te institucije ćirilicom na mađarskom i hrvatskom jeziku i zahtevao reakciju nadležnih.

LSV

- Mislim da nije dovoljno samo izvinjenje, nego i reakcija nadležnog pokrajinskog sekretara. Smena bi bila adekvatna reakcija koja bi pokazala da je pokrajinskoj administraciji stalo do nacionalne ravnopravnosti i postovanja prava svih zajednica u Vojvodini - rekao je Kostreš agenciji Beta.

Dodao je da negovanje višejezičnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti mora biti prioritet svake administracije, „ako želimo da očuvamo Vojvodinu i njene vrednosti“.
 (SzILSV, 27.01.2020)




Izjave | Utorak, 11. 01. 2022. | Komentara: 0

Vlast u Srbiji mora odustati od ideje Srpskog sveta

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da želi da veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odustao od prisustva na obeležavanju Dana Republike Srpske jer nije hteo da svojim prisustvom da podršku svesnom podizanju tenzija u BiH.
Izjave | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Šućurović: Sramna odluka da LSV nema članove u biračkim odborima

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je da LSV neće imati članove u biračkim odborima na predstojećem referendumu. 
Izjave | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Građani treba da izađu na referendum, stav LSV narednih dana

Liga socijaldemokrata Vojvodine je stava da bojkot referenduma svakako nije rešenje kao što se i bojkot izbora pokazao kao pogrešan politički potez jer se time omogućila svevlast SNS-a, izjavio je za „Politiku“ generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook