Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD – Najveći dobitak za Vojvodinu donošenjem Statuta APV jeste sama činjenica da je sada nesporno da Vojvodina treba da ima autonomiju i ona treba da bude definisana Statutom, istakao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji Politbiro na RTV.

Bojan Kostres

Kostreš je ocenio da se, s obzirom na to da je Ustav Republike Srbije takav kakav je, loš za autonomiju Vojvodine, ne može reći da će od samog donošenja statuta Vojvodini i Vojvođanima biti bolje.

– Ne treba zaboraviti da je statut omogućio formiranje Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Vojvođanske razvojne banke, predstavništva u Briselu. Da je spustio nadležnosti republike na AP Vojvodinu u mnogim oblastima, prvenstveno u poljoprivredi, vodoprivredi, šumarstvu, nekim pitanjima u oblasti zdravstva, nauke, obrazovanja – naveo je Kostreš. Ipak, on je ocenio da je to daleko od onoga za šta se zalaže Liga socijaldemokrata Vojvodine.

– Činjenica je da su određeni pomaci napravljeni i da ćemo se, u periodu koji dolazi transformacijom Statuta, promenom Ustava, ali i maksimiziranjem nadležnosti Vojvodine u skladu sa ovim pravnim okvirima, dalje zalagati za punu autonomiju Vojvodine – istakao je Kostreš.

(BILSV, 30. 11. 2011.)



Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook