Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš navodi da je budžet Vojvodine trenutno manji čak i od budžeta Beograda. U izjavi sa Radio Slobodna Evropa Kostreš objašnjava da je budžet glavnog grada po glavi stanovnika gotovo dva puta veći u odnosu na građane u Vojvodini. Kako kaže, Vojvodini je za narednu godinu namenjeno 75,2 milijarde dinara (oko 644 miliona evra), a budžetom Beograda za glavni grad predviđeno je gotovo 125 milijardi dinara.

LSV

- Ono što je poražavajuće jeste činjenica da Beograd ima znatno veći budžet od pokrajine - navodi Kostreš. 

On ocenjuje da to govori o nesposobnosti političara koji vode Vojvodinu.

- Budžet Vojvodine nikada nije na pravi način obračunat. Ovakva politika pokazuje odnos prema autonomiji Vojvodine i prema građanima i građankama Vojvodine - ističe Kostreš. 

Kako je ocenio, to je i pokazatelj da „Srbija ne zna šta da radi sa Vojvodinom, odnosno sa njenom autonomijom“.

(SzILSV, 22.12.2020)
 



Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".
Izjave | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Ima volje za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Komentarišući činjenicu da vladajuća koalicija nikako da usvoji Zakon o poreklu imovine portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je za list Danas da ne bi išla tako daleko u oceni da vladajuća koalicija ne želi da usvoji taj zakon.
Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Prostorni plan kao osnova razvoja AP Vojvodine

ZRENJANIN - Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević izhavila je danas, tokom radne posete Zrenjaninu, da je Regionalni prostorni plan AP Vojvodine, koji će se naći pred poslanicima na sledećem zasedanju pokrajinskog parlamenta, osnova daljeg razvoje pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook