Kostreš: Svi da se uključe u razgovore o promeni Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Svi da se uključe u razgovore o promeni Ustava

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručio je da bi svi trebalo da se uključe u razgovore o promeni najvišeg pravnog akta koji je „nefunkcionalan“. 

LSV

Komentarišući odluku Pokreta slobodnih građana, koji predvodi Saša Janković, da raskine saradnju sa DS zbog predloga te partije o promeni Ustava, Kostreš u izjavi za Danas napominje da ne razume ideju da je guranje problema pod tepih opoziciono delovanje i da je važnije vikati „Vučiću, pederu“ „nego razgovarati o ključnim problemima i izazovima sa kojima se sreće ovo društvo“. 

- Nefunkcionalan Ustav je toliko velik problem za državu Srbiju da bi bilo korisno i važno da se svi uključe u razgovore o njegovoj primeni, na čemu LSV insistira više od deset godina. Mislim da su u PSG-u silno pogrešili što su raskinuli saradnju sa DS-om i brine me što je tačka pucanja baš ovo pitanje - naglašava Kostreš.

(BILSV, 18.08.2017)



Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook