Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

ZRENJANIN / NOVI SAD – Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- To znači da bi pitanje pijaće vode, ne samo u Zrenjaninu nego u svim delovima Vojvodine u kojima nema zdrave i dobre pijaće vode, moglo da bude rešeno. Bilo bi rešeno i pitanje kvalitetnog vazduha sa kojim imamo sve više problema, zatim pitanja kao što je da vozovi iskaču iz šina, da imamo uništenu i devastiranu putnu i železničku infrastrukturu. To su sve stvari koje bi bile rešavane i omogućile bi bolji i kvalitetniji život stanovnika i Vojvodina i čitave Srbije – istakao je on. 

Kostreš je ukazao i da su subvencije za poljoprivrednike po hektaru nekoliko desetina evra, a u zemljama u okruženju koje su članice Evropske unije su oko 300 evra. 

- To su konkretne stvari koje će omogućiti bolji ikvalitetniji život našim ljudima. Da ne govorim o tome da su najveći donatori i investitori u Srbiji članice EU. Mi moramo da kažemo da želimo da živimo dobro, kvalitetno. Ljudi se sećaju kako smo mi u Zrenjaninu živeli osamdesetih godina, a kako se živelo u Temišvaru i Segedinu. Danas su Temišvar i Segedin ono što je Zrenjanin bio devedesetih godina. To je najkonkretniji primer šta znači kada neka zemlja uđe u Evropsku uniju – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 07.02.2023)



Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.
Izjave | Sreda, 06. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Sprečite uništavanje Fruške gore ako mislite da razvijate turizam na njoj

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je na uništavanje šuma na Fruškoj gori, zatraživši od premijerke Ane Brnabić da se neko pozabavi bespravnom sečom na ovoj planini i nacionalnom parku.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook