Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

ZRENJANIN / NOVI SAD – Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- To znači da bi pitanje pijaće vode, ne samo u Zrenjaninu nego u svim delovima Vojvodine u kojima nema zdrave i dobre pijaće vode, moglo da bude rešeno. Bilo bi rešeno i pitanje kvalitetnog vazduha sa kojim imamo sve više problema, zatim pitanja kao što je da vozovi iskaču iz šina, da imamo uništenu i devastiranu putnu i železničku infrastrukturu. To su sve stvari koje bi bile rešavane i omogućile bi bolji i kvalitetniji život stanovnika i Vojvodina i čitave Srbije – istakao je on. 

Kostreš je ukazao i da su subvencije za poljoprivrednike po hektaru nekoliko desetina evra, a u zemljama u okruženju koje su članice Evropske unije su oko 300 evra. 

- To su konkretne stvari koje će omogućiti bolji ikvalitetniji život našim ljudima. Da ne govorim o tome da su najveći donatori i investitori u Srbiji članice EU. Mi moramo da kažemo da želimo da živimo dobro, kvalitetno. Ljudi se sećaju kako smo mi u Zrenjaninu živeli osamdesetih godina, a kako se živelo u Temišvaru i Segedinu. Danas su Temišvar i Segedin ono što je Zrenjanin bio devedesetih godina. To je najkonkretniji primer šta znači kada neka zemlja uđe u Evropsku uniju – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 07.02.2023)



Izjave | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sa premijerom sutra o spornim pitanjima

NOVI SAD - Bojan Kostreš, šef radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini, sutra bi trebalo premijeru Mirku Cvetkoviću da predstavi nacrt ovog propisa koji je jedan je od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook