Kostreš: Uskoro dijalog sa svim partijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro dijalog sa svim partijama

NOVI SAD – Govoreći o razgovorima o rekonstrukciji Pokrajinske vlade koje je krajem prošle nedelje sastankom sa Novom demokratskom strankom započela Liga socijaldemokrata Vojvodine,  zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš istakao je za Dnevnik da će proslediti poziv svim poslaničkim grupama u vojvođanskom parlamentu da se usaglase o političkoj platformi i budućem delovanju Pokrajinske vlade.

LSV

– To ćemo ponuditi na usvajanje svima. Naravno da ćemo se obratiti dugogodišnjim koalicionim partnerima jer od njih očekujemo podršku, a ako bude nesporazuma, tražićemo partnere s druge strane, kao što je to bilo prilikom obezbeđivanja podrške za usvajanje promene izbornog sistema u Vojvodini – rekao je Kostreš. On je napomenuo da ne zna ko će se prvi odazvati pozivu na razgovore, ali da očekuje da će se taj dijalog sa svim partijama obaviti uskoro. Dnevnik podseća da je Liga u više navrata kao kamen spoticanja pominjala potpredsednika vojvođanske vlade prof. dr Dragoslava Petrovića, a Kostreš nije želeo da tumači da li je jučerašnji zajednički nastup Bojana Pajtića i Petrovića na otvaranju pogona u Rumi ujedno i Pajtićev negativan odgovor na zahteve LSV-a.
– Ne bih se bavio tumačenjima. Mi smo dali svoje upute i oni će biti ispunjeni ili neće. Ako budu ispunjeni, to će biti dobro, ako ne, onda ćemo povući kontramere – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 17. 06. 2014)



Izjave | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Samo izvorni prihodi rešavaju problem finansiranja Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući Nacrt zakona o javnoj svojini, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji Dnevnik da su dva najveća interesa Vojvodine da joj ostane onaj novac koji se u njoj zaradi, ili makar najveći deo te sume, kao i poštovanje specifičnosti koje Vojvodina ima u odnosu na ostatak Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2011. | Komentara: 0

Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.
Izjave | Sreda, 24. 08. 2011. | Komentara: 0

Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

NOVI SAD - Zamena dotrajalog vrelovoda na Limanima, u bloku Šekspirove, Fruškogorske i Balzakove ulica, teče po planu i ovi radovi trebalo bi da budu gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića rekonstrukciji vrelovodne mreže.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook