Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Sreda, 03. 09. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Pajtić nema legitimitet da vodi Vladu Vojvodine

NOVI SAD – Komentarišući nagađanja da li bi Bojan Pajtić mogao ostati vojvođanski premijer, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je novinarima u Skupštini Srbije, a objavio RTV da bi takav ishod bio poguban za Vojvodinu.
Izjave | Sreda, 03. 09. 2014. | Komentara: 0

Do kraja septembra razjašnjenje situacije oko Pokrajinske vlade

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničkog kluba LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da veruje da će do kraja septembra biti sve jasno kad je reč o pokrajinskoj vlasti, te da će vojvođanska administracija moći bez problema da funkcioniše do kraja mandata.
Izjave | Sreda, 03. 09. 2014. | Komentara: 0

Stojšić: Garantovati pravnu sigurnost investitorima

BEOGRAD – Problemi privrede Srbije strukturne su prirode i pojedinačna rešenja bez sistemskih promena i stvaranja ambijenta u kojem privreda može da funkcioniše nesmetano, neće biti značajnih promena, ocenio je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook